“Фестивал 84” међу 10 најбољих у Европи

0
124

Тродневни “Фестивал 84”, одржан у марту на олимпијској планини Јахорини, којем је присуствовало више од 20.000 људи, изабран је међу 10 најбољих нових европских фестивала у овој години, а проглашење побједника биће одржано 16. јануара у Гронингену.

Из Олимпијског центра “Јахорина” је саопштено да ће проглашење побједника бити одржано на отварању фестивала “Евросоник Нуредерслаг” /Eurosonic Noorderslag/ у Гронингену у Холандији, 16. јануара.

У саопштењу је наведено да европске фестивалске награде представљају најзначајније признање у којем се најбољи фестивали, у конкуренцији више од 300 европских фестивала, бирају гласовима више од милион фанова, али и стручног жирија састављеног од водећих експерата из свјетске музичке индустрије.

“Признање за нас представља снажан подстрек да у наредном периоду са Олимпијским центром `Јахорина` учврстимо позицију једног од највећих зимских музичких фестивала на свијету“, изјавио је оснивач фестивала “Егзит” и “Фестивала 84” Душан Ковачевић.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић рекао је да је признање које је добио “Фестивал 84” још један доказ да се иде у правом смјеру, те да је промијењен имиџ Јахорине и да је олимпијска планина враћена на велика врата.

Премијерно издање “Фестивала 84” одржано је ове године од 15. до 18. марта на Јахорини, а посјетило га је више од 20.000 људи.

На Јахорини ће у суботу, 22. децембра, на тераси хотела “Вучко” од 13.00 до 18.00 часова бити одржана промотивна забава за друго издање “Фестивала 84”, а ускоро ће бити објављен и датум другог одржавања овог фестивала.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име