Фиат 500 на три точка – вожња већ са 16 година

0
920

Фиат 500 који видите на фотографији није без разлога необичан. Конвертован је у “троточкаша” како би могли да га возе и млади са 16 година.

Свашта се може видјети по свијету, али неке ствари једноставно немају велику конкуренцију у својој бизарности. Једна од њих је прије неки дан усликана на Нирбургрингу – “фијат 500” са “три” точка.

Ипак, разлог конверзије “фиће” у право мало чудовиште није такмичење у ружноћи, већ је врло оправдан. Наиме, по њемачким законима особа може да вози већ од 16. године али под одређеним условима. Траг задњих точкова, односно размак између њих не смије да буде већи од 46 центиметара, а мотор не смије да испоручује више од 20 коњских снага. Такође, максимална брзина коју возило може да развије не смије да буде већа од 90 километара на час.

“Фићо” је очигледно врло успјешно преправљен, а то задовољство кошта 4500 до 5000 евра, наравно, плус цијена аутомобила. Занимљиво је да, када возачица или возач напуне 18 година, ауто може без проблема да се врати у првобитно стање, укључујући и “чиповање” мотора на фабричке вриједности.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име