Фит Зоне најбољи на овогодишњем „Streetball 3×3 Лукавица“

0
273

Екипа Фит Зоне побједник је овогодишњег издања, 4. по реду, турнира у баскету ”Streetball 3×3 Лукавицa” у Источном Новом Сарајеву.

Играчи Фит Зоне су тако и на својеврсан начин одбранили пехар у Источном Новом Сарајеву будући да су прошле године под именом Мајстор за пиво били првопласирани, с том разликом да је умјесто Срђана Вучковића овог пута са браћом Ашанин, Николом и Александром, те Дејаном Вучковићем био сјајни Александар Лазић, кошаркаш љубљанске Олимпије у прошлој сезони.

Управо је Александар Лазић био кључни човјек Фит Зонеа у финалу против првог освајача овог турнира, Апотека РП које су и ове године играли у респектабилном саставу са добро познатим баскет именима Дарком Ристичевићем, Мирославом Ковачем, Игором Иконићем и Николом Пилиндавићем. Лазић је са двије везане дуге двојке отворио финални баскет, а онда и са закуцавањима дизао публику на ноге, те је на крају Фит зоне, помало и неочекивано лако стигао до побједе 21:10.

Претходно, у полуфиналним дуелима, Фит Зоне је са 21:12 избацио искусну екипу Caffe Bar Академија која је такође имала велики број присталица, а за њу су играла добро позната имена, Срђан Станић, Дарко Дамјановић и Срђан Дамјановић, док су Апотеке РП са 21:12 биле боље од екипе Требиња за коју су наступали исто тако позната баскет имена Василије Шараба, Петар Шурбат, Младен Павловић и Гордан Јањић.

Другог дана турнира и млади баскеташи су одушевили публику. Након што су дан раније завршили већи дио такмичења, за други дан су остављена финала у конкуренцијама У12, У15 и У17 кошаркаша, а посебно је било фантастично У15 финале гдје момци из Квиска двојком у продужетку добијају Splash Brazzers са Пала. 

Код дјечака до 12 година побједник је Добриња, док су код У17 кошаркаша најбољи били Лејкерси.

Током вечери, одржана је и хуманитарна игра у којој су сви посјетиоци турнира, као и учесници имали прилику да учествују. 

Након уплаћене симболичне котизације шутирала су се слобододна бацања, тројке, као и шутеви са центра, а сав приход ишао је у хуманитарне сврхе за фондацију ”Срби за Србе”, те ће прикупљени износ, заједно са ”Тројком из блока” која ће бити одржана 7. септембра у Источном Сарајеву бити уручен једној од породица Источног Сарајева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име