Фоча: На планинском превоју Рогој 40 центиметара новог снијега

0
327

На подручју општине Фоча снијег непрестано пада, мада умјереним интензитетом, већ дуже од 24 часа, па се саобраћај одвија отежано, по заснијеженим коловозима, али без застоја.

На планинском превоју Рогој, на магистралном путу Фоча-Сарајево, пало је 40 центиметара новог снијега, а зимске службе “Србињепутева” уз велике напоре успијевају да га одрже проходним.

У овом предузећу кажу да проблеме на том путном правцу праве сњежни сметови, па возаче упозоравају на појачан опрез.

Проходно је и према Тјентишту, преко превоја Пријеђел, гдје је висина снијега око 30 центиметара, као и према Шћепан Пољу, гдје је пало око 20 центиметара снијега.

Машине “Србињепутева” чисте и регионални правац према Заваиту и Челебићима, преко превоја Бакић, а на појединим мјестима на том подручју висина снијега је 60 центиметара.

“Србињепутеви” одржавају чистом и Улицу краља Петра у Фочи, док за друге градске улице нису надлежни.

У предузећу “Извор”, које је задужено за одржавање локалних путева, кажу да још нису добили налог из општине, па се у граду саобраћај одвија по неочишћеним коловозима.

У надлежном општинском одјељењу речено је да њихови стручњаци на терену утврђују стање, након чега ће бити урађен план чишћења.

Услови су доста бољи за пјешаке, јер радници предузећа “Комуналац” непрестано чисте тротоаре.

Нове сњежне падавине срећом нису узроковале кварове на електромрежи, па је напајање струјом читавог подручја фочанске општине уредно, потврђено је у “Електродистрибуцији”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име