Фоча: Празнични сајам креативаца

0
155

У Фочи је данас почео шестодневни Празнични сајам креативаца, на којем је маштовите рукотворине изложило 16 учесника.

Љепосава Ђајић, директор Туристичке организације која је организатор сајма, рекла је да за разлику од претходних година овај сајам траје дуже.

Наши суграђани ће имати прилику да купе занимљиве поклоне за предстојеће празнике. Учесници сајма су углавном наши сарадници чије сувенире продајемо у туристичком инфо-центру и циљ нам је да на овај начин промовишемо њихов рад, да остваре додатну зараду“, навела је Ђајићева.

Богат штанд и ове године припремио је Дјечији вртић “Чика Јова Змај”.

“Потрудили смо се да будемо креативни, па смо направили декоративне вјенчиће од јела и бора, као украс за врата, а ту је и доста магнета и свијећњака. Надамо се да ћемо све распродати, као и сваке године”, рекла је васпитач Бојана Симовић.

На штанду Милоша Радовића налази се велики избор новогодишњих декорација, украсних кутија и накита.

“Моја дјевојка се већ дуже од двије године бави израдом ручног накита и декупажа. Радујемо се што смо добили прилику да учествујемо на сајму, овакви догађаји су потребни нашем граду”, рекао је Радовић.

Божидарка Стевановић, која из хобија плете, хекла, везе, ради декупаж, каже да је потребно доста труда и времена, а изложила је и свој мед, пошто кошнице држи већ 15 година.

На штанду Иванке Владичић изложен је богат избор чајева са Зеленгоре.

“За ове хладне дане најбољи је зеленгорски чај за имунитет, који је мјешавина 13 љековитих трава, а правили смо и нове сирупе од бора у којем су још неке биљке добре за респираторни систем“, навела је Владичићева.

Пажњу посјетилаца сајма привлаче и необичне новогодишње јелкице и корпице од шишарика које прави Мирољуб Пузовић.

“Трудим се да буде све природно, то су шишарке од разног четинарског дрвећа, а користим и коштице од воћа. Овакви сајмови су добри и да размијенимо искуства, да једни од других чујемо корисне ствари”, сматра Пузовић.

Бранка Давидовић на сајму учествује са необичним луткама пуњеним вуном.

“Лутке настају маштом и тиме што су мој хоби, што их волим и што се трудим да буду од што природнијих материјала, да замијенимо ову силну пластику и све ово што се данас пласира на тржиште”, рекла је Давидовићева.

Радно вријеме сајма на Тргу краља Петра Првог је од 11.00 до 16.00 часова, а трајаће до недјеље, 23. децембра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име