Фоча: За викенд такмичење у лову на младицу

0
108

Спортско риболовно друштво “Младица” из Фоче, послије паузе дуже од 10 година, организоваће за викенд, 8. и 9. децембра, међународно такмичење у лову на младицу названо “Хуко хуко куп” по латинском имену за “дринску краљицу”.

Такмичење, за које се пријавило више од 30 младичара из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, биће одржано на ријеци Дрини, цијелим њеним током кроз општину Фоча, од ушћа Пиве у Тару до границе са Федерацијом БиХ, на стази дугој 30 километара.

Фочански риболовци одлучни су у намјери да оживе ово такмичење, по коме су некада били препознатљиви.

Посљедњи пут “Хуко хуко куп” одржан је 2006. године.

Потрудићемо се да све буде на највишем нивоу и настојаћемо да од сада па сваке наредне године у Фочи будемо домаћини овог купа. Потрудићемо се да у будућем периоду имамо што више оваквих такмичења која би могла до добију и европски, па и свјетски карактер”, рекао је предсједник “Младице” Милан Рудинац.

Ловиће се искључиво на вјештачки мамац са обале, а обавеза такмичара је да, уз риболовни прибор, посједују метар и фото-апарат или мобилни телефон са фото-апаратом.

“Бодује се улов младице било које дужине. Мјери се од главе до репа преко тијела, а свака уловљена риба враћа се неоштећена у ријеку“, навео је Рудинац

Он је додао да је награде за три највећа улова и такмичара са највише уловљених риба, обезбиједио генерални спонзор “Стрим такл”, односно Огњен Боровчанин са Пала, а организацију су помогли и хотел “Златна жита” са Пала, “М:тел”, Рафтинг камп “Дивља ријека” и Спортски савез “Фоча”.

“Хуко хуко куп” почеће у суботу, 8. децембра у 8.00 часова, а завршиће се у недјељу, 9. децембра, у 14.00 часова.

Биће организована и дружења такмичара у Планинарском дому “Забрана” и на риболовачком излетишту у Хандићима, а проглашење побједника и додјела награда биће у ресторану “Деветка“.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име