Фолксваген ће почети производити модел „И.Д.“ у новембру 2019. године

0
263

Њемачка компанија Фолксваген намјерава почети производњу модела И.Д. у новембру 2019. године, а сада су познати и нови детаљи.

Производња ће се обављати у постројењу у граду Цвикау у Њемачкој, а прве испоруке се очекују 2020. године. Ради се о петовратном електричном хечбеку с пет сједишта, који ће бити први члан „И.Д.“ породице направљен на МЕБ платформи.

Фолксваген планира од 2020. године годишње производити 100.000 аутомобила упркост томе што овај хечбек неће бити понуђен на сјеверноамеричком тржишту.

Према спецификацијама, аутомобил ће једним пуњењем батерије моћи прећи између 400 и 600 км, а покретаће га мотор од 168 КС. Снага ће се преносити на стражње точкове, али се вјерује да ће купци опционо моћи добити и погон на сва четири точка.

„И.Д.“ ће од 0 до 100 км/х убрзавати за мање од 8 секунди, а очекује се максимална брзина од 160 км/час. Из Фолксвагена тврде да ће цијена бити приступачна.

Круг окретања аутомобила износи само 9,9 метара, веома је управљив, а карактерише га потпуно нови дизајн. Дужи је, шири и виши од Голфа те ће понудити једнак простор у унутрашњости као и Пасат. За 30 минута је могуће напунити батерију до 80 посто. У будућности ће И.Д. имати и могућност аутономне вожње.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име