Фудбалери Фамоса почели са припремама

0
377

Фудбалери Фамоса троше прву седмицу припрема за други дио сезоне. Тренер Александар Симић на располагању има знатно већи број играча него на крају јесењег дијела сезоне, а то је посљедица великог броја долазака младих фудбалера, што посебно радује тренера ”Моториста”.

Ми тренутно имамо на тренингу велики број играча, што ме изузетно радује. Због пословних обавеза приморани смо да некада тренирамо и у двије групе, па они који не могу стићи због посла у једном термину долазе у други термин. Изузетно ми је драго што је код свих примјетна жеља за радом, и хоће да раде, те то може донијети само добро свима нама, рекао је Александар Симић, тренер Фамоса.

У паузи је у Фамос дошло доста младих играча. Из Славије се вратио дефанзивац Никола Јанковић, а са њим су заједно дошли млади Стефан Крајишник, Стефан Мичић и Василије Марковић. Из храсничког Фамоса је стигао Никола Вучинић, а из фочанске Сутјеске Немања Јовичић. Фудбалу се вратио некада стандардни првотимац Никола Куљанин, а право наступа стекао је и Драган Стојановић. Из омладинског погона су прекомандовани петнаестогодишњаци Анђић и Васић.

Радује толика младост на тренингу. Свако од њих има свој квалитет и свако нам може помоћи. Неки од њих су изузетно озбиљни играчи за лигу у којој ми играмо и биће нам од велике користи. Прекомандовали смо и двојицу наших млађих играча из омладинског погона да осјете сениорски фудбал. Нереално је од петнаестогодишњака очекивати да могу да се носе са овом конкуренцијом, гђе су неки од најбољих играча лиге и дупло старији од њих, али битно је да осјете тренинг. То ће им много значити, а вјерујем да ћемо и сви имати користи.

Комплетне припреме Фамос ће одрадити у Војковићима, а у плану је одигравање неколико пријатељских утакмица.

Па ми ћемо комплетне припреме одрадити на нашем терену. Ту све имамо на располагању. Виђећемо шта ћемо са пријатељским утакмицама. Има много понуда да одиграмо пријатељску утакмицу са клубовима из Прве лиге и нижих. Искрено, ја не волим да играм на вјештачкој подлози, јер то није реалан показатељ стања, тако да ћемо гледати да избјегнемо одигравање утакмица на таквим теренима. Играћемо сигурно пријатељски меч са Славијом на нашем терену, а онда у зависности од времена, и уколико услови буду повољни, да не уништимо терен, можда још неку утакмицу на нашем терену, али ћемо тежити игрању на теренима са природном травом.

Амбиције су, како каже, исте као и када је долазио.

Амбиције су остале исте. Ја када сам дошао рекао сам да нам је циљ нека стабилизација и напредак клуба на више поља. Полако али сигурно испуњавамо све те амбиције. Наравно, нама је циљ што више утакмица побиједити. Не обазиремо се много на то што је Слога одмакла поприлично и што је већ виђени прволигаш. То ће нама сигурно донијети једно олакшање и растерећење у смислу да немамо императив побједе, али ми желимо да у свакој утакмици дамо све од себе и остваримо тријумф.

Фамос није још увијек заокружио прелазни рок. Могло би у наредним данима да дође до још неких долазака, па би Александар Симић на располагању имао сасвим респектабилну екипу, која је истовремено и довољно млада.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име