Фудбалски камп “Короман” почиње 1. јула

3
984

На Међународном дјечијем фудбалском кампу “Короман” на Јахорини у организацији некадашњег репрезентативца Југославије Огњена Коромана, са Сокоца ће учествовати око 100 младих фудбалера из Омладинског фудбалских клубова “Гласинац 2011” и “Соколац”, уз подршку општине Соколац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица разговарао је данас са Короманом о учешћу дјеце из ова два клуба на међународном фудбалском кампу на Јахорини који почиње 1. јула.

Некадашњи фудбалски репрезентативац Југославије рекао је новинарима да ће дјечији камп значити много за овај крај, Пале, Соколац, Сарајево, за читаву регију, за људе који воле спорт, воле фудбал и за олимпијску планину Јахорину.

Камп ће почети са радом 1. јула, али с обзиром да већ до сада имамо доста пријава надам се да ће бити продужен за седам дана, тако да већ можемо рећи да ће трајати до 14. јула уколико буде оволико интересовање као до сада”, најавио је Короман.

Он је нагласио да никада није јавно говорио о помоћи коју је пружио народу у БиХ током минулог рата и након тога, али је поносан на то да је и путем спорта покушао да помогне много свом завичају.

Колико сам у томе допринио нека суде други, али сам сигурно оформио многе школе фудбала и финансирао на Палама, помогао и другим школама фудбала и многим спортистима из овог краја”, рекао је Короман.

Он је најавио да ће промотери Фудбалског кампа “Короман” на Јахорини бити највеће фудбалске легенде Саво Милошевић, Матеја Кежман, Милан Лане Јовановић, Перица Огњеновић, Саша Илић, Ненад Јестровић, Владимир Петровић Пижон, Милош Шестић, Здравко Боровница, директори омладинских школа “Црвене звезде Драган Младеновић и “Партизана” Вања Радиновић.

Према ријечима Коромана, биће то скуп озбиљних фудбалских радника из Србије који ће најбоље промовисати спорт и фудбал међу најмлађим фудбалерима.

Короман је изјавио да планира да у једном периоду позове и представнике сарајевских тимова “Жељезничар” и “Сарајево” да пошаљу своје скауте, тренере и људе из тих клубова да присуствују овом кампу.

Он вјерује да ће на кампу бити и око 200 дјечака из Сарајева.

Начелник Бјелица посјетио је да некадашњи репрезентативац Југославије Огњен Короман никада није заборавио крај из кога је потиче, те навео да је његова успјешна фудбалска каријера започета у сарајевском “Жељезничару”, а потом настављена у неколико клубова од којих је највише успјеха постигао у “Црвеној Звезди”, гдје и сада ради као скаут за овај српски фудбалски тим.

Бјелица је са представницима Омладинског фудбалског клуба “Гласинац 2011” и пионирима овог клуба разговарао о условима боравка у овом кампу и могућностима учења фудбалских вјештина од великих имена која ће гостовати у том периоду на Јахорини.

“Ја ћу стати уз све вас ради ангажмана и учешћа на овом кампу, тим прије што Соколац има прилику да организује свакодневни превоз за учеснике до Јахорине и надам се подршци привредника ове локалне заједнице”, истакао је Бјелица.

Он је навео да ће разговарати са родитељим дјеце која желе да учествују на Међународном дјечијем фудбалском кампу о детаљима и могућностима сношења трошкова, с обзиром да према подацима којима располаже, седмодневно учешће на том кампу кошта око 220 евра.

Играч и тренер у омладинском фудбалском клубу “Гласинац” Милош Пајевић захвалио је некадашњем репрезентативцу Огњену Короману што је посјетио Соколац и овај фудбалски клуб.

Ми ћемо се уз помоћ начелника општине и родитеља дјеце која тренирају у нашем клубу потрудити да пошаљемо што више талентоване дјеце на Јахорину како би од великих фудбалских имена као што је и сам Короман научили много о овом спорту”, рекао је Пајевић.

Он је истакао да у овом соколачком фудбалском клубу има 50 дјечака који тренирају и петнаестак талентовани дјечака, “од којих ће можда неко бар упола имати сјајну каријеру као Короман”.

И у Фудбалском клубу “Соколац” има око 50 дјечака који тренирају фудбал и њима ће бити указана прилика да учествују на Фудбалском кампу “Короман” на Јахорини, речено је на овом састанку.

3 коментара

    • Gospodine,koristite se cinjenicama a ne nagadjanjima.Tek trebamo odrzati sastanke sa roditeljima iz oba kluba.Na sastanku su bili predstavnici samo jednog klupa,koji broji pedesetak malisana.A o nacinima finansiranja odlaska na kamp se tek treba razgovarati.Ako vi znate ko ce da plati 32 000 Eura za 100 malisana iz Sokoca onda to podjelite sa svima nama,ta bi nas informacija sve obradovala.

  1. Nece ucestvovati 100 djecaka iz Sokoca,vec ova dva kluba broje ukupno oko 100 malisana ovog uzrasta,a broj koji ce prisustvovati na kampu ce se tek utvrditi naknadno.I Koroman je bivsi reprezentativac Srbije a ne Jugoslavije.Prenesite pouzdane informacije a ne nagadjanja tzv. novinskih agencija.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име