GoPro представља нову камеру крајем септембра

0
346

Произвођач још увијек најпопуларнијих акционих камера на свијету најавио је нови модел.

GoPro још увијек држи челну позицију када су у питању акционе камере, иако је конкуренција све жешћа, квалитетнија и, што је у данашње вријеме многима пресудно – јефтинија.

Уз то, компанија је упала у финансијске проблеме, почело се сумњати у квалитет производа, иако је та прича везана углавном уз неуспјешан покушај освајања тржишта дронова с беспилотном летјелицом Karma.

Наравно да се све рефлектовало и на опште пословање, односно финансијске резултате. Ипак, GoPro иде даље, па је тако најављено да до краја септембра стиже нови модел њихове најпопуларније и најквалитетније акционе камере.

Ријеч је о моделу GoPro Hero 6 Black Edition који ће бити директни насљедник модела GoPro Hero 5, уз наравно неизбјежна побољшања у квалитету и функцијама, првенствено када је у питању снимање видео записа.

Тако ће GoPro Hero 6 нудити снимање видеа у 4К резолуцији са 60 фрејмова по секунди (fps), односно HD резолуције с 240 fps, што даје фантастичне могућности у постпродукцији, посебно за успорене кадрове (super slow motion).

Када су у питању фотографије, које никада нису биле GoPro “forte”, максимална је резолуција 12 MP.

Добра је вијест да ће сви досадашњи додаци које су купци набавили за модел Hero 5 бити компатибилни и с камером Hero 6, јер се димензије не мијењају.

Остале функционалности, као што су респонзивни заслон на стражњој страни камере, могућност гласовног управљања, водоотпорност и слично, такође се очекују и на “шестици”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име