Говедарица: Седмог октобра ћемо ослободити Српску

0
574

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас у Источном Сарајеву да је циљ СДС-а да на општим изборима у октобру освоји 325.000 гласова и да сматрају да ће 7. октобра ослободити Републику Српску.

“Циљ странке је да освоји 180.000 гласова за Народну скупштину Републике Српске и да Младен Иванић, уз пуну подршку СДС-а побиједи за мјесто српског члана Предсједништва БиХ”, рекао је Говедарица.

Говедарица је саопштио и да Предсједништво СДС-а указује на оркестриране нападе на министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића с циљем његове дискредитације, имајући у виду да игра веома значајну улогу и да у сваком погледу брани интересе Републике Српске.

“Напади на Мектића долазе из Владе Републике Српске и очигледно наручених аналитичара који сједе у Београду и немају праву слику о РС. Предсједништво странке констатује да Мектић има пуну подршку за све оно што ради”, нагласио је Говедарица.

„Нека буду увјерени они који се представљају највећим патриотама, а довели су народ на руб егзистенције, да долази моменат политичког обрачуна“, рекао је Говедарица.

„Република Српска живи у потпуној бједи и неимаштини. Њени грађани, а нарочито млади, живе на рубу егзистенције. То како живе грађани РС се најбоље види када имамо све те младе људе који у колонама чекају испред многих конзулата у РС, са пасошима и торбама одлазе да траже своје мјесто под неким другим сунцем. То је реална слика, а Република Српска није прављена да би остала без свог становништва, да би млади људи тражили егзистенцију у другим земљама и трагично је да је у посљедње 4 године 68.000 људи напустило РС“, додаје Говедарица.

Одговарајући на питање новинара о одласку Борислава Бојића из СДС-а, Говедарица је рекао да га је Бојић лагао и да СДС неће бити роб ничијих личних интереса.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име