Град Источно Сарајево донирао болници уређај у вриједности од 51.000 КМ

0
499

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић уручили су данас руководству Болнице Источно Сарајево Хематолошки бројач за лабораторијску анализу крви, којим ће, савременим методама и савременом технологијом, бити омогућена брза анализа крви пацијената.

Представници Града Источно Сарајево истичу да је веома битно да се здравствена заштита у граду подигне на виши ниво, због чега су и у протеклом периоду учествовали у набавци одређених апарата, те на различите начине помагали функционисање Болнице Источно Сарајево.

„Задовољство нам је да је Град имао могућност да одговори на захтјеве и молбу директора Тодоровића да се набави један веома важан уређај за хематолошку лабораторију. Уређај кошта 51.000 конвертибилних марака и задовољни смо кад год урадимо нешто за Болницу Источно Сарајево. Према подацима Града Источно Сарајево, у претходних 9 или 10 година је издвојено 706.000 КМ, некада у новцу, а некада у опреми за болницу. Мислим да то показује одговоран однос према овој здравственој институцији, гдје Град, без обзира што није надлежан за овај вид здравствене заштите, кад год је у могућности, одвоји одређена средства да помогне болници“, рекао је градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић.

Директор болнице Источно Сарајево, Горан Тодоровић, се захвалио Граду Источно Сарајево на помоћ и куповини овог апарата.

„Нама је свака помоћ добро дошла, а помоћ у апаратима је за нас најзначајнија“, рекао је Тодоровић.

Доктор, Зорка Пјевић-Рацковић, специјалиста клиничке биохемије и шеф биохемијско хематолошке лабораторије у болници Источно Сарајево је истакла да се нада да ће пацијенти од сада имати квалитетнију услугу захваљујући новом Хематолошком бројачу за лабораторијску анализу крви.

„Захваљујемо се градоначелнику и Скупштини Града која су намом огућили да добијемо један овако савремени уређај. Овај апарат ће проширити палету наших анализа и омогућити нашим пацијентима да добију квалитетнију услугу. Поред тога што се могу диференцирати одређене крвне лозе, радити комплетна крвна слика, на њему ћемо моћи и да радимо одређене претраге, као и бољу дијагностику из подручја неких инфективних обољења коју до сада нисмо могли да радимо“, рекла је Пјевић-Рацковић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име