Градимир Миладиновић први стигао до Часног крста у Војковићима (ФОТО)

0
1967

У Источном Сарајеву данас је, трећи пут организовано пливање за Часни крст, поводом празника Богојављења, на којем је први до Часног крста допливао Градимир Миладиновић из Требиња.

Пливање је одржано у ријеци Жељезници код моста “Ратко Мочевић” у Војковићима.

До Часног крста је требало пливати 33 метра, што симболише број година живота Исуса Христа. Данас је учествовало рекордних 18 храбрих такмичара, а организатор се потрудио да обезбиједи вриједне награде за побједнике као што су медаљони и златни крстови, а осим тога обезбијеђене су и новчане награде.

Побједник овогодишње манифестације је из Требиња, Градимир Миладиновић, који студира у Палама.

 „Јако ми је значајна ова награда због љубави према Богу и то ми је највећи мотив да се такмичим и освајам, надам се да ће и у будуће бити тако. Иначе ово ми је четврти пут да освајам Часни крст, а до сад сам учествовао једанаест пута“, рекао је побједник овогодишње манифестације иначе студент права.

На питање каква је вода Градимр одговара да с обзиром да је он Херцеговац, јако хладна.

Осим Градимира, такмичари који су учествовали на данашњој манифестацији су Мирослав Лучић, Лазар Анџић, Драган Драговић, Горан Лубура, Мирослав Љубоје, Марко Мочевић, Ђорђе Елез, Милош Ковач, Дамјан Крављача, Марко Ковач, Владимир Веселиновић, Војислав Челик, Андреј Ковачевић, Драган Работа, Саша Калинић, Александар Божовић, Милош Голић.

Велики број грађана је присуствовао данашњој манифестацији чији је организатор Српска православна црквена општина Војковићи у сарадњи са СКУД „Војковићи“ и Џудо клубом „Фамос“.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име