Грађане који живе на Добрињи 4 обрадовала је вијест да ће Општина Источна Илиџа и Општина Нови Град заједнички санирати трг

1
1141

Општина Источна Илиџа и Општина Нови Град договориле су сарадњу на реконструкцији Трга Сабора босанског који се налази на самој граници два ентитета на Добрињи 4 и трга у дијелу Источне Илиџе.

Планирано је и рјешавање проблема саобраћајне инфраструктуре и побољшање сигурности грађана.

Све активности ће бити реализоване с циљем стварања угоднијих, сигурнијих и љепших услова становања на овом простору. Међутим, грађани из Улица Петра Тијешића, Гандијева, Касима Прохића, Николе Тешановића… истичу да су задовољни и тренутним стањем.

Комуналне услуге

„Прије седам година смо се вратили у своје домове и пресретни смо због тога. Ни на који начин не осјетимо подијељеност, иако људима кроз собе пролази међуентитетска линија. Једино што се разликује јесу комуналије, дио плаћамо у Лукавици, а дио у ФБиХ, али важно је да имамо квалитетне комуналне услуге. Једни смо од ријетких који немају проблема са водоснабдијевањем, код нас је вода из Тилаве и рачуне плаћамо у Лукавици. У нашем насељу је највише особа старије доби, не треба нам много да бисмо били задовољни“ рекла је Суада Фишековић.

Становници су међуентитетску линију давно избрисали

Поштар Емин Брчић истиче да се зна десити да га неко из РС-а пита за неку пошиљку и слично, али да забуне нема у преузетој и испорученој пошти, јер се пошта сортира прије преузимања и доласка на адресу.

Мухарем Бајрами прије 12 година је продао кућу на Башчаршији и од тада живи на Добрињи.

Овдје је нашао мир, зеленило и пријатно окружење.

„Живим у згради која припада ФБиХ, али живот се не разликује од оних које су напола или потпуно у РС-у. Не смета ми што рачуне за воду плаћам у Лукавици, мало прошетам и завршим послове. Важно је да имамо услуге, а свеједно је гдје је благајна, са осмијехом коментарише Бајрами“, који је презадовољан досадашњим односом Општине Нови Град према овом подручју.

Бајрами тврди да се зелене површине косе и одржавају без обзира на то што су подијељене надлежности због међуентитетске линије, али и за сваки други проблем се обраћају Општини Нови Град и добијају адекватан одговор.

Нико ником не смета

И Рајка Симанић истиче да немају никаквих проблема, а да ће обнова трга и остале планиране активности побољшати услове становања.

„На овом подручју ће то много значити грађанима, као и било гдје друго“ истакла је Симанић.

Ружица Стојковић наглашава да пуно не очекује, али и да види да сви раде колико могу.

„Не размишљам превише о ономе што би нам требало или ономе што нам недостаје. Живим свој живот како могу, никоме не сметам и нико ми не смета“ рекла је Стојковић, нагласивши да је одлично стање с обзиром на плате које се дају младима и на чињеницу да држава остаје без њих.

1 коментар

  1. Тако ни Пофалићани нису никоме сметали, али недужно дијете Гаговића, од 6 мјесеци, “добре комшије” разбише о ормар.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име