Градоначелници Новог Сада и Источног Сарајева о будућој сарадњи

0
162

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је данас у новосадској Градској кући са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем о модалитетима будуће сарадње у областима привреде, културе и спорта.

Из кабинета градоначелника Новог Сада саопштено је да су се саговорници посебно осврнули на значај Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕЈОФ 2019/ који ће бити промовисан на Универзитету у Новом Саду, а који ће од 9. до 16. фебруара 2019. године бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Градоначелник Вучевић истакао је да Нови Сад, посебно као Европска пријестоница културе и Омладинска пријестоница Европе, препознаје значај пројеката међународног карактера који доприносе повезивању градова и региона, као и укупном друштвеном развоју.

Званичници су се сагласили да млади представљају изузетан капацитет сваке заједнице и да њихов активизам доприноси позитивним променама.

Вучевић и Вуковић су истакли да је веома значајно то што је фестивал “Егзит” уврстио Јахорину на мапу својих дешавања, јер то додатно доприноси успостављању чвршћих веза и подстиче даљу сарадњу.

Градоначелници су изразили вољу да логистички подрже успостављање ближе сарадње – како на пољу привреде и туризма, тако и на нивоу универзитета, културних и спортских установа и организација.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име