Градоначелник Источног Сарајева проглашен локалним лидером године

0
252

Награду „Вечерњаков печат“ на вечерашњој свечаности у Мостару за личности године добили су фудбалски репрезентативци Хрватске поријеклом из БиХ и селектор Златко Далић, који су прошле године на Свјетском фудбалском првенству освојили сребро.

„Вечерњаков печат“ у категорији „Локални лидер“ уручен је градоначелницима Источног Сарајева и Сарајева Ненаду Вуковићу и Абдулаху Скаки, у области привреде Младенки Гргић.

Награђени су још Златко Далић из Ливна, Дејан Ловрен из Краљеве Сутјеске, Матео Ковачић из Котор Вароша, Тин Једвај из Мостара, Ведран Ћорлука из Дервенте, Иван Ракитић из Жепча, Марио Манџукић из Посавине и Лука Модрић из Мостара.

Награде за личност године на манифестацији, коју је организовао „Вечерњи лист“, издање за БиХ, додијељене су у 15 категорија, а „Вечерњаков печат“ за допринос култури и умјетности уручен је Здравку Чолићу, док је
глумац Иво Грегуревић постхумно награђен.

У категорији „Јавна управа“ награда је уручена Ирени Хаџиабдић из Централне изборне комисије БиХ, а у категорији „Наука“ ректорима Универзитета у Бањалуци Радославу Гајанину, Универзитета у Сарајеву Рифату Шкријељу, те Свучилишта у Мостару Зорану Томићу.

У категорији „Лобиста за БиХ“ награду је добио шеф Мисије УСАИД-а у БиХ Питер Дафи, а категорији „Наше горе лист“ предузетник Ивица Нуић.

Кошаркаш Мирза Телетовић освојио је „Вечерњаков печат“ као спортиста године, док је за посебне спортске успјехе награда уручена легендарном фудбалеру из Мостара Душку Бајевићу.

Признање за животно дјело добио је пјевач Мате Булић, који слави 40 година каријере.

У категорији за међурелигијски дијалог „Вечерњаков печат“ добиле су часна сестра Бланка Јеличић и Шејла Мујић Кеврић.

Признање у категорији „Успјех године“ добили су Дане Васић и Даут Тихић.За „Подухват године“ награђена је Адиса Туфо, а за хуманост Сенаид Ишерић.

Манифестацију је отворила предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић, која је шест милијардитом становнику земље Аднану Мевићу уручила копију Опште повељу УН о људским правима.

Она је рекла да су доброта, племенитост и хуманост основ сваког успјеха и напретка.

„Вечерас истичемо људе који нас упућују на истинске људске вриједности и уче како можемо живјети у заједништву, његујући наше различитости. То је оно за што се залажем и у што чврсто вјерујем. Као хрватска предсједница чинићу све што је у мојој моћи да буде боље мом народу, али тражићу боље за све“, навела је Китаровићева.

На манифестацији је наступио и легендарни пјевач Здравко Чолић.

Свечности у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче су присуствовали представници власти, политичари, привредници, те бројне личности из јавног живота БиХ.

 

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име