Грбић: Очекује нас важан део припрема у Палама

0
261

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је данас на првом тренингу одбојкаша у дворани “Пеки” да их у Палама очекује важан припремни дио пред предстојећа такмичења.

Грбић је истакао да ће се одбојкаши Србије у наредних десетак дана у Палама припремати за предстојећи квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре 2020. године у Јапану, а који се одржава у Италији, као и за 31. Европско првенство у септембру.

– План је да у овом делу припрема одрадимо део који ће оптеретити момке, како би направили ту неку базу, која ће нам требати и за квалификациони турнир и за Европско првенство – каже Грбић.

Он каже да су и ове године, по трећи пут заредом, емотивно дочекани у Палама од стране домаћина, те да им таква добродошлица увијек много значи.

– Сигурно да су услови рада овде такви да утичу на квалитет тренинга, имамо све неопходне реквизите и обезбеђене све услове за рад, што је и примарни разлог нашег доласка овде – каже Грбић.

Селектор мушке репрезентације Србије додаје да сигурно до сљедеће недјеље неће рачунати на Милета Катића, који је због санирања тешке повреде остао на терапијама у Београду.

– Његова повреда је мало озбиљнија него што се то чинило у почетку, повучена патела ка горе и то изискује дуже терапије, тако да очекујемо да ће нам се он придружити наредне недеље – наводи Грбић.

Грбић на припремама у Палама, од 16 играча које је повео из Србије, може рачунати и на Марка Подрашчанина, који се још увијек опоравља од тешке повреде и операције ахилове тетиве.

Према његовим ријечима, амбиције тима су свакако пласман на Олимпијске игре и позитиван резултат на Европском првенству у септембру, које се игра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

Марко Подрашчанин је новинарима рекао да је срећан због поновног доласка на Пале и што ће он и његови саиграчи имати прилику да тренирају у одличним условима, који су им на располагању овдје.

– Велико нам је задовољство да трећу годину заредом долазимо на Пале, тако да ми је драго што ћемо овде одрадити најважнији део припрема за изузетно важно такмичење какво нас очекује у Италији – каже Подрашчанин.

Он додаје да су на том турниру добили доста тешке противнике попут домаћина Италије, али и Камеруна и Аустралије.

Подрашчанин вјерује да Србија има доста квалитетан тим и сигуран је његов и успјех његових саиграча на предстојећим такмичењима.

Подсјећамо, мушка репрезентација Србије на Палама ће боравити до 15. јула, гдје ће се припремати за турнир Групе “Ц” Интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020., који ће се од 9. до 11. јула одржати у Италији, као и за 31. Европско првенство, које ће се од 12. до 29. септембра 2019. одржати у Словенији, Франуцској, Белгији и Холандији.

Директор Културно-спортског центра “Пеки”, који ће бити домаћин одбојкашицама и одбојкашима Србије на њиховим љетним припремама у Палама, Мирослав Симовић, истакао је да му је част угостити такве спортске величине и пожелио им срећу на предстојећим такмичењима.

 

Аутор: Миљан Рашевић

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име