Хан Пијесак: Оживљавање фудбала

0
824
Фото: facebook

У Фудбалском клубу Хан Пијесак већ неколико година кадети и пионири играју квалитетну омладинску лигу Републике Српске и до сада су освојили више од 25 турнира.

Након прекида игре сениорске селекције, од 2008. године у клубу играју само омладинске категорије, а однедавно припремају и сениорску.

Професор физичког васпитања Павле Голијан већ седам година ради са дјецом у Фудбалском клубу Хан Пијесак и редовно, како каже за Срну, учествују на разним турнирима широм БиХ и Србије.

“Ове године опет смо формирали сениорску селекцију у клубу и планирамо да ове сезоне заиграмо у регионалној лиги Републике Српске – Група југ”, каже Голијан, чију омладинску школу су прошли, углавном, млађи играчи садашње сениорске екипе.

Голијан истиче да га радује што ће након девет година у Хан Пијеску поново фудбал заиграти сениорска селекција.

Он наводи да у Фудбалском клубу Хан Пијесак сам ради са четири селекције и обавља низ послова у вези са одржавањем клуба.

“Имамо добре услове за рад, стадион на 1.180 метара надморске висине, двоспратни објекат са свлачионицама и трибине капацитета од 500 мјеста”, наводи Голијан.

Средства из буџета општине Хан Пијесак нису довољна за рад клуба, али вјерују обећању представника локалне власти да ће их подржати у настојању да фудбал оживи у овом мјесту.

Поводом 9. августа, Светог Пантелејмона – Дана и крсне славе општине, Фудбалски клуб Хан Пијесак организује омладински турнир на коме учествују екипе из свих крајева Републике Српске.

Фудбалски клуб Хан Пијесак је до 2008. године био члан Друге лиге Републике Српске, али је због финансијских проблема био приморан на дужу паузу, све док тренер Голијан, како истиче, “није ушао у посао његовог оживљавања”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име