Хашки љекар није дозволио да се генералу Младићу ради ЕКГ

0
299

Љекар у притвору Хашког трибунала Паулус Фалке није дозволио да се генералу Ратку Младићу уради ЕКГ за вријеме посјете српских љекара, који јуче и данас прегледају генерала, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је навео да је кардиолог Велибор Ристић са Института “Дедиње” тражио да се уради ЕКГ током јучерашњег прегледа, али да Фалке није дозволио.

Дарко Младић је рекао да Трибунал није дозволио српским љекарима да у простор за преглед унесу свој стетоскоп, апарат за притисак нити свој ЕКГ апарат, уз обећање да ће им ставити на располагање опрему која се користи у хашком притвору.

“Међутим, десило се да су му дали стетоскоп и апарат за притисак, али нису дозволили да се користи ЕКГ, који се налази на 10 метара од мјеста гдје га је прегледао доктор. То је ту, разумијете, није морао он да се транспортује у другу болницу да би му се урадио ЕКГ. Него, просто, нису дозволили”, каже Дарко Младић.

Он је навео да је генерал Младић послије прегледа обавијестио породицу о томе да му није дозвољен преглед ЕКГ-ом, а да је адвокате упозорио да му је живот угрожен.

Дарко Младић је оцијенио да то што није дозволио ЕКГ значи да љекар у хашком притвору Фалке нешто крије.

“Шта крије није јасно, али из овога што ми знамо, јасно је зашто смо забринути. Кад год нешто хоћемо да урадимо, они нешто крију, просто невјероватно”, рекао је Дарко Младић.

Он је навео да ће више информација имати о томе када се љекари врате, што се очекује у току сутрашњег дана, и напишу извјештај.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име