Херој који се утопио спасавајући породицу на Скадарском језеру

0
531
Фото: Фејсбук

Подгоричанин Дарко Вујошевић утопио се док је покушавао да спаси трочлану породицу која је страдала у Скадарском језеру када се преврнуо чамац.

Трагедија се догодила испод манастира Врањина, на Скадарском језеру када се у недјељу ујутро преврнуо чамац, и том приликом погинули су супружници Јана и Ратко Кумбуровић и њихова кћерка, као и Вујошевић из Куча, који је покушао да спаси породицу.

Када се чамац преврнуо Дарко се убрзо домогао обале, али се вратио у немирно језеро да покуша да спаси трочлану породицу.

Валадислав Дајковић, функционер Праве Црне Горе, посветио је Фацебоок објаву трагично страдалом Подгоричанину, који је херојски, у покушају да спаси живот мајке и кћерке које су се давиле у Скадарском језеру и сам изгубио живот.

Објаву Дајковића преносимо у цјелости:

“Дарко, херој! Вечна слава Дарку Вујошевићу из Подгорице, који је данас херојском смрћу пошао у, не само вечну славу, већ и у истинску легенду. Дарко је, након јутрошње литургије у манастиру на Врањини, био један од настрадалих путника на чамцу који их је враћао на обалу.

Већ се домогао обале када је видео да се несрећна мајка бори са водом да спаси ћерку. Кажу да је херојски и без размишљања ускочио у хладну скадарску воду, покушавајући да их спаси.

Нажалост, није успео. Хладно и таласасто језеро је било јаче. Како ми малочас рече млади свештеник Милош Лучић, који је добро познавао хероја Дарка: “Скочио је да их спаси ни не знајући да иде на онај свет. Ипак, знајући његову чисту душу, сигуран сам да се сада моли Богу за све нас грешне”.

Настрадалој породици Кумбуровић нек је лака црна земља, а теби, Дарко, људино достојна подизања споменика, вечна слава и хвала!”, навео је он, преноси “Блиц”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име