Херој са Романије спасио дјечака од сигурне смрти

1
13023

Све укупно акција спашавање трајала је можда 4-5 минута, али мени је изгледало као вјечност. Најважније да је дјачак у стабилном стању, остало ништа није важно. Овако започиње причу Бранко Чоловић, који је спасио 15-огодишњег дјечака из Рогатице од сигурне смрти.

Наиме, у Етно Селу Станишић играо се завршни турнир за шампиона Републике Српске у конкуренцији пионира. Дјечаци су користили сваки тренутак да разгледају љепоте у Етно Селу Станишић. У тој игри дјечаку је испао телефон у језеро, а Божо је кренуо за њим и нестао у води.

„Шетао сам са супругом и дјететом када сам чуо запомагање. Неколико дјечака на обали дозивало је свог друга: Божо, Божо, јави се. Од Боже није било ни трага ни гласа. Скочио сам у језеро и негдје на дубини од три метра напипао непомично тијело дјечака, али нисам имао снаге да га сам извучем из језера. Поново сам изронио, ту се створио и фудбалски судија Стефан Малетић и заједничким снагама смо дјечака из дубине изнијели на копно. Није давао знаке живота, услиједила је реанимација, вјештачко дисање, убрзо је дотрчао  неки доктор из Србије, који се такође ту створио случајно. Борба је трајала неколико минута, стигла је и Хитна. Дјечак је превезен прво у Бијељину, а потом и у Београд. Колико чујем стање се стабилизује, и то је најважније. Још неколико секунди на дну, сигурно да би трагично завршило, на срећу није било тако“, појашњава Бранко Чоловић, 26-огдишњак који данас живи и ради у Бијељини, а поријеклом је из Хан Пијеска.

Игром судбине, и сам игра фудбал, у нижелигажу ФК Слобода из Загона.

„Нисам имао појма да има некакав турнир, дошли смо да прошетамо, али ето, стигли смо у најпотребнијем тренутку за Божу. Никада не знате шта вас чека у животу. Ко би рекао да ћу тог понедјељка око 13 часова бити свједок и актер драме која живот значи – поручио је бијељински херој са Романије, Бранко Чоловић.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име