Хладнокрвни плаћени убица се крије у штек стану или код сарадника нарко-боса

0
840

Чаба Дер (38), осумњичен да је прошле суботе на Бановом брду убио Небојшу Марковића (37), још измиче правди, а могуће је да је уточиште нашао код сарадника ван уже Србије.

Осумњичени Дер је идентификован на основу снимка видео-надзора на згради у Улици Рајка од Расине испред кога је хладнокрвно пуцао и усмртио Марковића.

На мјесто злочина саучесник га је довезао бијелим “пунтом”, којим је послије убиства и побјегао.

Његов саучесник Ален Циглер (40) данас је ухапшен у Суботици, он је осумњичен да је возио аутомобил “пунто” до мјеста злочина, а потом побјегао са Чабом. Возило је пронађено у Београду, а саучесник у Суботици.

Иако засад није познато гдје се убица сакрио послије злочина, не може се одбацити могућност да је у неком штек-стану на територији престонице, јер је послије злочина у акцији “Вихор” блокиран цијели град, сви излази су контролисани, као и возила и путници.

Убијен док је ишао по дјечја колица

Чаба, према сазнањима Blica, на Косову има сараднике, као што је нарко-бос Насер Кељменди и његова екипа, а познато је да су многи осумњичени егзекутори управо у Приштини нашли уточиште послије злочина.

Кељменди је на слободи, иако је осуђен на шест година затвора због шверца хероина, а због криминалних активности забрањен му је улазак у САД.

Поред Кељмендија и његових сарадника, Чаба има познанства у криминалним круговима у сусједним државама, а са неким од њих је и заједно хапшен.

Управо због тога, можда је уточиште нашао и код некадашњих сарадника, рецимо у једној барској криминалној групи, са чијим чланом Марком Гојчевићем је привођен у Сарајеву, када су, наводно, планирали да убију Алана Кожара, вођу ривалског клана.

Оно што је засад извјесно је да само Чаба Дер може довести истражитеље до налогадавца ликвидације и утврђивања мотива убиства Небојше Марковића, који није имао досије.

Иако се помињало да је можда убијен грешком, умјесто жениног брата Александра Шарца, добро познатог и српској, али и италијанској полицији, сам начин извршења међутим показује да су минималне шансе да је Чаба промашио мету.

Сахрана у суботу

Небојша Марковић, кога је убио Чаба Дер, за собом је оставио двоје малољетне дјеце и супругу. Марковић ће у суботу, 12. јануара, бити сахрањен на београдском гробљу Лешће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име