Ходочасници данас на путу ка Струмици

0
240

Група ходочасника које чине бивши борци ВРС, РВИ и чланови Удружења ампутираца из Источног Сарајева данас се налази на путу од Радовиша до Струмице у Сјеверној Македонији.

Ходочасници су претходних дана били у Радовишу и два дана раније у Штипу, гдје су направили мало дужу паузу на конаку код владике Марка и Срба из Штипа.

Они ће данас, током 31. дана ходочашћа или већ више од мјесец дана од поласка са Равне Романије, прећи још једну у низу дионица, које у просјеку броје до 30 километара пјешачења.

До коначног циља, манастира Хиландара на Светој Гори и полуострву Атос, ходочаснике очекује око 250 километара пута, који намјеравају да пређу до 11. јула.

У тим посљедњим данима пута, ходочасници ће се сусрести са пријатељима и чланови Удружења ампутираца из Источног Сарајева, који ће на бициклима стићи на Свету Гору.

Подсјећамо, до краја јуна активан је хуманитарни број 1412 за помоћ дјеци у Републици Српској, покренут од стране Удружења ампутираца Источно Сарајево.

Ходочасничку шесточлану групу чине хаџи Игор Вукашиновић, хаџи Срђан Јеремић, Новица Пејић, Александар Пајић, Горан Елез, Остоја Медић и возачи комбија Јовица Горета и Славко Фуртула.

 

Аутори: Мариана Ђурић и Миљан Рашевић

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име