Ходочасници након одмора у Рогатици настављају пут ка граници са Србијом

0
714

Група од шест ходочасника и два њихова возача из Источног Сарајева вечерас око 22:00 часа би требала да стигне у Рогатицу, око 40 километара удаљену од манастира Светог Георгија на Равној Романији одакле су јутрос кренули на ходочашће ка манастиру Хиландар на Светој Гори.

Ходочасници хаџи Игор Вукашиновић, хаџи Срђан Јеремић, Ацо Пајић, Новица Пејић, Горан Елез и Остоја Медић, уз пратњу возача Славка Фуртуле и Јовице Горете, завршиће вечерас прву од три етапе које су планирали кроз Републику Српску до границе са Србијом на Вардишту код Вишеграда.

Пут границе ће наставити сутра поласком из Рогатице ка Устипрачи и Вардишту за коју би требали да пређу најкасније до сриједе, 29. маја.

Према фотографијама и порукама које смо добили од ходочасника, наших суграђана, данашњу етапу им је највише отежала киша која је падала на дијелу пута између Подроманије и Рогатице.

Портал Катера ће свих наредних 40 и више дана ходочашћа до Свете Горе свакодневно писати о овом поклоничком путовању наших суграђана и занимљивостима које их буду дочекивале на путу кроз Србију, Сјеверну Македонију и Грчку до полуострва Атос и Свете Горе.

 

Аутори: Мариана Ђурић и Миљан Рашевић

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име