Ходочасници све ближи циљу – још стотињак километара до Хиландара

0
398

Група ходочасника, које чине бивши борци ВРС, РВИ и чланови Удружења ампутираца из Источног Сарајева, већ 35. дан се налазе на ходочашћу ка Светој Гори и манастиру Хиландару, до којег им је остало нешто више од 100 километара.

Ходочасници хаџи Игор Вукашиновић, хаџи Срђан Јеремић, Новица Пејић, Александар Пајић, Горан Елез, Остоја Медић, те возачи Славко Фуртула и Јовица Горета данас су стигли у камп изван Солуна, а сутра ће већ наставити своје ходочашће ка луци Јерисос.

Из Јерисоса ће испловити бродом, што је стандардни дио путовања ка Светој Гори и неколико часова касније упловити на територију “државе монаха”, на којој се налази и српски православни манастир Хиландар.

По силаску са брода очекује их око четири километра пјешачења до самог манастира, а план је да на коначно одредиште стигну до 11. јула.

У претходним данима, група ходочасника имала је прилику да обиђе Солун и посјети гробље Зејтинлик и цркву Светог Димитрија.

Ходочасници се овим путем захваљују свима који су позвали број 1412 у току мјесеца јуна и на тај начин помогли прикупљање новчаних средстава за помоћ болесној и угроженој дјеци из Републике Српске.

 

Аутори: Мариана Ђурић и Миљан Рашевић

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име