Храбри полицајци из Источног Сарајева се опорављају у Болници “Србија”

0
5089

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац посјетио је данас полицајце Мирзу Кахровића и Добра Скакавца, који се опорављају у Болници “Србија” од повреда задобијених приликом спашавања двоје дјеце из пожара стана у насељу Добриња четири, општина Источна Илиџа.
Он је Кахровићу и Скакавцу честитао на исказаној храбрости и чињеници да нису размишљали о угрожености својих живота да јуче из пожара спасу двоје дјеце од седам и девет година.

“Они су испунили задатак у заштити личне и имовинске безбједности грађана”, истакао је Шеховац.

Он је навео да су у овој акцији учествовали полицијски службеници више организационих јединица који су, осим спасавања дјеце, успјели и да локализују пожар који је пријетио да захвати кров зграде.

“Након њиховог изласка из бонице организоваћемо пријем за све припаднике полиције који су учествовали у гашењу пожара и спашавању малољетне дјеце”, рекао је Шеховац.

Доктор Анита Ковачевић рекла је да су повријеђени полицајци стабилни, доброг општег стања и да нису животно угрожени.

“Полицајци су претходно били збринути у надлежном Дому здравља гдје су инхалирани и гдје им је указана прва медицинска помоћ. Они су хоспитализовани више из превентивних разлога”, истакла је Ковачевићева.

Кахровић и Скакавац истичу да би ово што су они урадили урадио свако од грађана ко би се нашао у ситуацији да треба некоме да помогне.

“То је била наша обавеза у складу са нашим овлаштењима”, рекао је Скакавац.

Кахровић и Скакавац су јуче, током обављања редовних послова у 12.30 часова уочили пожар у поткровљу петоспратне зграде у Улици Иве Андрића и брзом интервенцијом спасили двоје дјеце, а пожар локализовали.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име