Хуманост на дјелу: Средњошколци из Источног Сарајева организовали хуманитарну акцију за Милоша Божовића

0
785
Фото: Мариана Ђурић/РАС Србија

Ученици Средње медицинске школе и чланови Фармацеутске секције “Фармакон” из Источног Сарајева организовали су данас хуманитарну акцију за лијечење Милоша Божовића, који је 2014. године тешко повријеђен на фудбалској утакмици.

Ови хумани млади људи  данас, по симболичним цијенама, продају своје препарате и мјере крвни притисак суграђанима.

Представник секције “Фармакон”, Његош Параш, изјавио је за Српскаинфо да продајом различитих врста козметичких производа прикупљају новац за наставак Божовићевог лијечења.

– Прикупили смо доста новца и захвални смо нашим суграђанима на томе – рекао је Параш и додао да они данас продају и карте за концерт који ће 28. фебруара организовати основна и средња Музичка школа из Источне Илиџе.

Грађани Источног Сарајева данас су се одазвали у великом броју, те по симболичним цијенама купију сапуне, пилинг сапуне, шампоне за јачање косе, креме за његу лица, креме против бора, креме за бубуљице, лабела за усне и многе друге производе које су за њих спремили ови млади хуманисти.

Подсјећамо, Милош Божовић, рођен 1996. године у Источном Сарајеву, несрећним случајем је доживио тешку повреду главе, када је 31. августа 2014. године на првенственој фудбалској утакмици омладинске Премијер лиге БиХ, ФК Славија – ФК Звијезда, задобио ненамјеран ударац у главу ногом противничког играча.

Након бројних хируршких интервенција, лијечења у земљи и иностранству, Милошев живот је сачуван, али његова борба ту не престаје Милош данас, везан за постељу, борави на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

Сви заинтересовани грађани могу да помогну тако што ће уплатити добровољни новчани прилог на:

Девизни рачун ИБАН: БА395620128150302590 Александар (Срета) Божовић, Улица Академика Петра Мандића 48, 71123 Сарајево

Field: Account with institution: SWIFT BIC:РАЗББА22 НЛБ Банка а.д. Милана Тепића број 4, 78000 Бањалука

Трансакциони рачун за посебну намјену број: 5620128150302396 Александар (Срета) Божовић – Милошев отац.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име