И то је могуће – У Жељезницама РС ускоро повећање плата

0
94
Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Синдикатима радника “Жељезница Републике Српске” идуће седмице ће бити достављен пресјек финансијског стања ове компаније, што би био корак ка потписивању колективног уговора и очекиваном повећању цијене рада, изјавио је предсједник Самосталног синдиката одржавања шинских возила Горан Чамџић.

И лидери преосталих седам синдиката у ЖРС потврдили су, након данашњег састанка са менаџментом Жељезница РС, да су разговарали о колективном уговору и повећању плата. Директор ЖРС Зоран Илинчић и његови сарадници се, као што је већ уобичајено, избјегли састанак са новинарима, али предсједник Надзорног одбора ЖРС Ратко Ђуричић је за Српскаинфо потврдио да је “има реалне шансе да се запосленима у Жељезницама РС повећа плата”.

Жељезнице РС су у вишемилионским губицима, који су одавно већи од имовине предузећа, а у ЖРС су пристигле већ двије транше кредита Свјетске банке, којим се гигант – губиташ спасава од стечаја.

Kредит тежак око 100 милиона KМ, од чега ће скоро 90 одосто бити утрошено за враћање пореских дугова и  рјешавање вишка запослених, враћаће грађани РС у наредне 32 године.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име