Играчке и слаткиши за дјецу из вртића

0
224

Начелник општине Пале Бошко Југовић посјетио је данас Дјечији центар “Бубамара” на Палама и поклонио дидактички материјал, играчке и слаткише дјеци из фочанског вртића “Чика Јова Змај” који су у тродневној посјети паљанском вртићу.
Југовић је рекао новинарима да је ово данас лијеп тренутак и да се нико више не зна радовати пријатељству као дјеца.

Он је захвалио фочанском вртићу из којег је стигло двадесетак дјеце у тродневну посјету Палама како би уживали у љепотама ове локалне заједнице и зимским радостима.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Пале Славка Брезо рекла је да у њиховом вртићу бораве дјеца из вртића “Чика Јова Змај” из Фоче, с циљем размјене искустава и дружења, како дјеце, тако и васпитачица.

Брезо је навела да ће малишани посјетити Равну планину, Јахорину, Брус на Требевићу, те да ће се у “Бубамари” трудити да буду прави домаћини и да се они осјећају као у својој кући.

Она је додала да је начелник општине за госте донио поклоне, а за паљански вртић слаткише којима ће се сви заједно вечерас послужити на журци.

Брезо је нагласила да је Дјечији центар “Бубамара” започео упис за тромјесечни “Програм за дјецу у години пред полазак у школу” који се реализује у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Директор фочанског вртића “Чика Јова Змај” Слађана Владичић рекла је да тај вртић има вишегодишњу сарадњу са вртићем “Бубамара” са Пала, која се реализује у оквиру стручних усавршавања.

“Већ другу годину имамо прилику да наши малишани бораве у паљанском вртићу, посјете Јахорину, Равну планину, Требевић и уживају у зимским радостима”, рекла је Владичићева.

Она је захвалила директорици Брезо што је све учинила да се осјећају као у својој кући, те начелнику Југовићу који је издвојио вријеме и посјетио их, додајући да је то доказ да општина Пале води рачуна о предшколском васпитању.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име