Инфотех на Јахорини почиње 21.марта

0
229

У организацији Електротехничког факултета, Универзитета у Источном Сарајеву, на Јахорини ће у периоду од 21. -23. марта бити одржан XVII међународни симпозијум „ИНФОТЕХ-ЈАХОРИНА 2018“.

Симпозијум је у Републици Српској категорисан као међународни научни скуп прве категорије. Овај симпозијум окупља стручњаке, научнике, инжењере, истраживаче и студенте из области информационих технологија и њихове примјене у области система управљања, комуникационих система, производних и електронских система, електроенергетике и других области електротехнике и рачунарства.

Радни дио Симпозијума организован је кроз сесије, округле столове, предавања по позиву и презентације. Симпозијум посвећује посебну пажњу младим истраживачима и студентима организујући посебну студентску сесију.

За овогодишњи скуп је пријављено око 190 радова из 9 држава. Скуп је подржан од стране ИЕЕЕ /Institute of Electrical and Electronics Engineers/. Радови ће бити излагани по тематским областима. Главне тематске области Симпозијума су: Рачунарски системи и софтвер, Комуникациони системи и технологије, Енергетски системи, Производни системи, Системи управљања, Електронски системи.

За овогодишњи скуп је пријављено око 190 радова из 9 држава, док је очекивани број учесника око 300.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име