Источна Илиџа: „Ђурђевданске свечаности 2017“

0
488

Поводом обиљежавања Крсне славе Ђурђевдана Општина Источна Илиџа организује „Ђурђевданске свечаности“ које ће у суботу, 29. априла, бити традиционално започете Васкршњим и Ђурђевданским турниром у шаху.

IX.Васкршњи-Ђурђевдански турнир у шаху биће одржан у 11 часова у сали Шаховског клуба „Хендикеп“.

Традиционална „Ђурђевданска улична трка Источна Илиџа 2017“ планирана је за 3. мај у Улици Бесаровића – Доње Младице, са почетком 10 часова. Као и претходних година очекује се велики број учесника.

Изложба ликовних радова ученика основних школа и ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа“ посвећених Св. Ђорђу која ће бити постављена у сали Општине биће отворена 4. маја у 11 часова.

Свечана академија поводом Крсне славе Ђурђевдана биће уприличена 5. маја у ресторану Кула са почетком у 19 часова. Том приликом ће бити додијељена признања Општине Источна Илиџа и признања најбољим спортистима Општине у 2016. години.

На дан Ђурђевдана, 6. мај, у Храму „Светог Василија Острошког“ на Вељинама биће служена Света Литургија у 9 часова. Пријем гостију и славски обред ће бити уприличен у ресторану Кула од 11.30 до 12 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име