Источно Ново Сарајево: Прелазак 12 чланова СНСД-а у СДС

8
4506

Вечерас је у Скупштини града Источно Сарајево одржана тематска сједница у организацији Актива младих СДС-а Источно Ново Сарајево. Тема сједнице била је изградња трга Србија. Изнешени су ставови младих у правцу потреба покретања привреде, стварања нове вриједности и спречавања одласка младих, радно способних, из Источног Сарајева и Републике Српске. Нова радна мјеста требају бити приоритет у односу на изградњу тргова. Млади нису изричито против изградње трга, али кад је већ донесена одлука и раписан тендер, траже да се у комплексу трга изгради Музеј одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. Такве ставове подржао је један дио чланова СНСД-а који су на овом састанку званично прешли у редове СДС-а.

Предсједник Актива младих СДС-а, Небојша Мичић, обратио се присутнима и изнио планове рада Актива младих.

Ми смо прије свега родољуби који воле Републику Српску, остајемо овдје, јер овдје су рођени и живјели наши прадједови, дједови и очеви. Као што су нас наши очеви задужили Републиком Српском, тако и ми имамо задатак пред нашим будућим покољењима да живимо у Републици Српској, која је свјесна наших квалитета, гдје се образовани људи и њихов рад цијене и адекватно награђују, гдје млади инжењери, љекари и учитељи часно и поштено обављају свој посао, гдје су библиотеке и позоришта пуни и гдје су шунд, нерад и моралне наказе презрене и постављене тамо гдје и припадају.

Желимо да зауставимо одлазак младих људи са ових простора и да им омогућимо живот достојан човјека и у нашој земљи. Пред амбасадама страних држава су огромни редови образоване омладине која напушта Републику Српску и Источно Сарајево. Једини начин да зауставимо њихов одлазак је да покренемо привреду која ће створити нову вриједност и запослити омладину.

Нажалост, актуелна власт се не бави питањима привреде и економије, већ нам маже очи парковима, трговима и другим инфраструкурним објектима. Нити један од тих инфраструктурних објеката, као ни Трг Србије, неће зауставити одлазак младих. Питамо се ко ће се шетати нашим парковима и трговима у наредних 5, 10 или 15 година када млади Срби напусте овај град и ову Републику, одлазећи трбухом за хљебом?

Питамо се зашто нас нико није питао у шта треба уложити новац који нам је даривала братска Србија. Зашто актуелна власт не пита народ, зашто не пита младе за мишљење?

Сматрамо да су инфраструктурни објекти, па и изградња овог Трга изабрани само из разлога да се кроз тај пројекат извуче новац који им је потребан за долазеће изборе. Они имају само један интерес, желе да продуже свој останак на власти.

Ми млади СДС-а Источног Новог Сарајева имамо осјећаја према заслугама својих родитеља, према борцима Војске Републике Српске и наше полиције који су поднијели највећи терет и били носиоци стварања вољене нам Републике Српске, а то су херојски Први и Други крајишки корпус, Источнобосански, Дрински, Херцеговачки и Сарајевско-романијски корпус. Имамо обавезу да оставимо траг њиховим заслугама.

Млади Српске демократске странке Источно Ново Сарајево сматрају да на Тргу Србије, који треба да буде центар Источног Сарајева и читаве регије треба да се изгради Музеј одбрамбенo-отаџбинског рата 1992-1995. Као центар ове регије заслужујемо један такав објекат. Борићемо се да Музеј добије мјесто у склопу трга Србија“, рекао  је Мичић.

Након Мичића присутнима се обратио Саша Обрадовић, потпредсједник Општинског Одбора СДС-а Источно Ново Сарајево који је пружио пуну подршку Активу младих.

„Заједничком сарадњом израдили смо Годишњи програм рада Актива младих и дефинисали њихове будуће активности. Оне ће углавним бити усмјерене ка акцијама хуманитарног карактера, помоћи пензионерима, инвалидима, социјално-угроженим категоријама и осталимa којима је помоћ потребна. Обиљежаваће се значајни историјски датуми везани за живот Српског народа на овим нашим просторима, посебно они који су значајни за настанак и развој Републике Српске. Износиће се ставови везани за актуелну друштвено-политичку ситуацију, организоваће се разни образовни, кулурни и спортски догађаји“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је уручио чланске карте за 12 нових чланова СДС-а који су прешли из СНСД-а. Честитао им је на одлучности и храбрости и поручио да су изабрали прави пут.

„Има много младих људи који цијене рад и праве моралне вриједности, па напуштају политичке партије, које су их попут секти обмањивале и увјеравале да треба да им вјерују и да раде онако како им лидери партија наређују. Заузврат су добили једно велико ништа. Доста им је једноумља и диктатуре, преузели су ствар у своје руке и одлучили су да климају главом само онда када се слажу са изнесеном идејом, а не онда када им лидери нареде. Српска Демократска Странка је отворена за све добронамјерне људе“, нагласио је Обрадовић.

У име нових чланова СДС-а присутнима се обратио Бранислав Ивановић.

„Поносан сам што сам постао дио државотворне Српске Демократске Странке. Препознао сам овдје вриједне и паметне људи који желе да раде. Вјерујем да ћу заједно са њима бити дио тима који ће успјети креирати амбијент за бољи живот, како мене и моје породице, тако и свих становника наше локалне заједнице“, рекао је Ивановић.

На крају сједнице присутнима се обратио Министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић.

„Вечерас ће, према мојим информацијама, 11 или 12 нових чланова приступити СДС-у. То су млади људи који  долазе из неких других политичких опција, у првом реду из Савеза независних социјалдемократа.

Мислим да је ово један важан тренутак, јер су млади препознали да је наша политика исправна, и да је ово странка око које могу да се окупе, а чија је политика таква да им даје перспективу. Мислим да управо због тога треба да наставимо, на исти начин, што промовишемо свих ових мјесеци, да то имплементирамо тако да нам прилазе нови млади људи. Ми заиста јесмо отворена странка, прихватљива за све и мислим да ћемо у наредном периоду све више јачати, због тога сам управо и дошао, да такву једну иницијативу и политику подржим.

Наша идеја је отворена и ми је нудимо свим другим младим људима. Мислим да са нама имају већу шансу, а и ми, наравно, са њима“, рекао је Шаровић.

Сједница је завршена пригодним коктелом, за више од 100 учесника, у просторијама Скупштине града Источно Сарајево који су организовали млади СДС-а.

8 коментара

  1. Ma sa ovih 12 izuzetno bitnih clanova ste prestigli SNSD. Beki ima 50, Lala 300 i Sarma 100 glasova, tako da ste u oktobru pobijedili. Jos ako dodamo i Deju Marica izdominiracete na izborima

  2. Koliko ste platili momcima za prelazak?Vama odlaze iskusni politicari koji imaju dobar rejting i to je masovna pojava u SDS a to par momcica ne moze zaustaviti osipanje stranke i pad rejtinga.U vasem rusilackom pohodu na skupstinu RS.vi ste se deklarisali kod naroda ne kao graditelji vec rusitelji institucija RS i to ce vas kostati na izborima mnogo vise nego sto mislite.

    • Pa nije ovo SNSD da sve placa i vara. Eto anonimni omladina nije bitna izgleda SNSD valjda baje kupile stanove po Becu i Srbiji? Vazno je da je Milorad Dodik dosao legalno u Skupstinu RS na teku SFORa, valjda je to demokratija po tebi ANONIMNI. MISLI MALO SVOJOM GLAVOM GDJE DA TI DJECA RASTU….

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име