Источно Сарајево домаћин Свјетског првенства у риболову

0
1000

Свјетско првенство у риболову, категорија СПИН (Лов предатора са обале), биће одржано у Источном Сарајеву од 16. до 20. маја 2018. године.

Домаћин овог првенства је Спортско-риболовни савез БиХ, а суорганизатор СРД Жељезница Источно Сарајево.

Такмичење ће бити одржано на ријеци Жељезници у мјесту Кијево.

Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, је изразио задовољство што ће свјетско првенство у риблову бити одржано у Источном Сарајеву.

„Задовољство ми је да, у име Града, најавим одржавање свјетског првенства у риболову на ријеци Жељезници. Град Источно Сарајево је један од финансијера и институција која ће помоћи у одржавању овог Свјетског првенства“, рекао је Вуковић.

На првенству ће учествовати преко двадесет земаља, што ће помоћи у промоцији Источног Сарајева, а посебно општина Источна Илиџа и Трново, кроз које пролази ријека Жељезница.

„Захвалан сам прије свега Риболовачком савезу БиХ, а драго ми је да постоји подршка и од ентитетских риболовачких савеза. Овом пројекту ће помоћ пружити и општине Источна Илиџа и Трново, а посебна захвалност је српском члану Предсједништва БиХ, Младену Иванићу, који је генерални покровитељ овог догађаја“, додаје Вуковић.

Ђорђе Клепић, предсједник Спортско-риболовног савеза БиХ каже да су припреме већ у току и да је ријека Жељезница идеална за ову нову дисциплину због своје ширине и приступачности, те да не сумња да ће ово првенство протећи у најбољем реду.

Према његовим ријечима, у децембру би требало да буду познати сви детаљи око организације; гдје ће бити одржане церемоније отварања и затварања, те који смјештајни капацитети ће бити стављени у функцију.

Зијад Синановић, предсједник Федералног риболовног савеза и предсједник извршног комитета овог првенства каже да је ово нова дисциплина у лову риба грабљивица са обале.

“Кренули смо у организацију првенства са малим закашњењем, јер у почетку нисмо имали стазу и нисмо знали да ли ће се Првенство одржати у Федерацији или Републици Српској, али је то сада ријешено и мислим да је ријека Жељезница прави избор”, каже Синановић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име