Источно Сарајево: Хуманитарна изложба за особе са инвалидитетом из Удружења „Вратите нам осмијех“

0
476

У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом, Омладински савјет Источна Илиџа у сарадњи са Омладинском организацијом „Натура“ и Удружењем за дјецу и родитеље са инвалидитетом „Вратите нам осмијех“ организује хуманитарну изложбу слика под називом „МОЈ СВИЈЕТ-МОЈА МАШТА“.

Слике су настале у склопу пројекта „Дружење – Дискриминација = ЈЕДНАКОСТ“. Пројекат су имплементирали Омладински савјет Источна Илиџа и Омладинска организација „Натура“. Циљ пројекта био је сузбијање дискриминације особа са потешкоћама у развоју и развој инклузије у школама. Млади из Удружења за дјецу и родитеље са инвалидитетом „Вратите нам осмијех“ кроз четири креативне инклузивне радионице су напривили слике енкаустика техником.

„У циљу помоћи удружењу за наставак рада са овим младим људима са потешкоћама у развоју, одлучили смо да слике које су настале кроз пројекат продамо и сав приход поклонимо удружењу. Ови млади људи заслужују да њихова умјетничка дјела буду јавно приказана нашим суграђанима и на тај начин подигнемо  свијест грађана о особама са инвалидитетом, које су још увијек у великој мјери дискриминисане“, истакли су из Омладинског савјета Источна Илиџа.

Слике ће бити изложене у кафићу „Mr.Elephant“ од 30. новембра до 30. децембра. Цијена слике је 20 КМ. Изложба је заказана у четвртак 30. новембра у 19:00 часова у поменутом локалу.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име