Источно Сарајево: Конкурс за фестивал поезије за дјецу и младе

0
493

Продукција “Форум театар” из Источног Сарајева објавила је конкурс за књижевну манифестацију 16. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе “Јован Јовановић Змај – Песме за децу”, који ће бити одржан од 12. до 14. децембра у Источном Сарајеву.

Из “Форум театра” саопштено је да је конкурс о теми “Ал је леп овај свет” инспирисан истоименом пјесмом Јована Јовановића Змаја.

На конкурсу могу учествовати ученици основних и средњих школа и чланови књижевних клубова до 18 година, који треба да доставе по три пјесме са именом и презименом, називом школе, контакт телефоном и електронском адресом.

Радови се шаљу искључиво електронском поштом на адресу: lut.fest@teol.net.

Награде ће бити додијељене за три најбоље пјесме у три категорије, прва од првог до петог разреда, друга од шестог до деветог разреда основне школе, а трећа категорија су средњошколци.

Конкурс је објављен и за младе пјеснике од 18 до 30 година, за најбоље три пјесме и то тематски, према циклусу пјесама “Ђулићи” Јована Јовановића Змаја.

Аутори су дужни да пошаљу три пјесме на адресу “Форум театра”.

Радови се потписују шифром, а рјешење шифре са контакт подацима треба доставити уз пјесме у посебној затвореној коверти.

Плакета “Пјесничко уздарје радославница” биће додијељена најбољем аутору.

Конкурс је отворен од 12. октобра до 12. новембра.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име