Источно Сарајево од наредне године под видео надзором

0
1781

Источно Сарајево од наредне године биће покривено видео надзором. На овај начин ниво безбједности подиће се на виши ниво. Безбједост грађана је у интерсу свих надлежних иституција.

Полицијска управа Источно Сарајево већ двије године активно ради на изради пројекта видео надзора најважнијих саобраћајница. План је да камерама буду покривени улази и излази из града, као и и најпрометније раскрснице.

„Овдје се ради о видео камерма које треба да врше надзор свих улаза у град и главних раскрсница. Све општине и град су се у ово укључиле“ – каже Српко Косорић, начелник ПУ Источно Сарајево.

Градске власти са општинама и другим јавним предузећима и институцијама у Источном Сарајеву заједнички раде на реализацији овог пројеката како би био завршен наредне године. Дио средстава неопходиних за овај пројекат планирано је да се обезбиједи из буџета за 2018. годину.

„Реализацијом овог прјекта лакше ће се доказивати већи брјо кривичних дјела, а докази ће бити више уважени пред тужилаштвом и судовима“ – каже Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Грађани Источног Сарајева подржавају идеју о видео надзору која ће, како кажу, ниво безбједности подићи на виши ниво а полицији ће олакшати њихове свакодневне активности.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име