Источно Сарајево опет показало хуманост: Шеснаесточлана породица Савић са Косова добила стадо коза

0
879

Недавно смо, у периоду посјете дјеце са Косова Републици Српској, писали о дванаестогодишњој дјевојчици Ани Савић која долази из шеснаесточлане породице која, као једина српска породица, живи у селу Манута на Истоку Косова, а којој је била потребна помоћ свих добрих људи.

Данас нам са Косова стижу дивне вијести, али и потврда да нама у Републици Српској не мањка добрих људи и хуманиста осјетљивих на тешке људске судбине.

Успјели смо помоћи породици Савић, јер су, захваљујући новцу који је за њих прикупљен, купили  стадо коза, које ће им, како наводе, олакшати тешку свакодневницу.

Подсјећамо, Ана је ученица  шестог разреда Основне школе “Доситеј Обрадовић” у општини Ново Брдо. У слободно вријеме чува стоку и помаже својој породици у пољопривредним пословима.

За породицу Савић се дуги низ година организују акције помоћи, јер због ниских примања и тешких услова за живот, породица није у стању сама да се издржава.

Током прошлогодишњег Аниног боравка у Источном Сарајеву, Савјет родитеља Основне школе “Свети Сава” покренуо је хуманитарну акцију за помоћ Ани и њеној породици, коју су поновили и ове године и на тај начин помогли при куповини стада коза за Савиће.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име