Источно Сарајево: Повећан број пацијената са симптомима грипа

0
506
Фото: Катера

Шеф Хитне помоћи Дома здравља Источно Сарајево Олгица Филиповић потврдила је Срни да је у овој здравственој установи повећан број пацијената са повишеном температуром и кашљем, као и повреда узрокованих падом на залеђеним улицама.

“Недавно смо само у једном дану имали пет ломова и све пацијенте смо послали у болницу у Касиндо да би санирали повреде”, рекла је Филиповићева.

Она је поручила грађанима да избјегавају масовна окупљања да би умањили могућност преноса вируса, а хроничним болесницима да редовно узимају терапију.

Филиповићева је, као превенцију, истакла јачање имунитета исхраном богатом витаминима и топлим напицима, а у случају високе загађености ваздуха, заштиту дисајних органа шалом или маском.

Помоћник директора Дома здравља на Палама Млађенка Драгаш рекла је Срни да је у овој здравственој установи знатно повећан број пацијената са високом температуром и симптомима грипа, те апеловала да грађани, а посебно хронични болесници због неповољних временских услова што мање излазе напоље.

“Долазе нам пацијенти са симптомима грипа, опште слабости, температуром и кашљем који дуго траје. Апелујемо да се становништво топло облачи, да узимају доста Це-витамина и топлих напитака, те да конзумирају што више воћа и поврћа“, навела је Драгашева.

Она је посебно упозорила на опрезно кретање улицама због поледице која је узроковала учестале ломове.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име