ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Повољни услови за вожњу

0
144

У породилишту Болнице Источно Сарајево нема рођених беба у протекла 24 часа. На болничко лијечење примљен је 41 пацијент.

Град је уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Већина путева у РС овога јутра је проходна, и услови за вожњу повољни. Изузетак су дионице на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије поштовање је обавезно.

На дионицама које пролазе кроз усјеке скрећемо пажњу на могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због већег одрона, на магистралном путу М-18 Сарајево – Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено.

Због извођења радова на изградњи кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на регионалном путу Р-446, дионица Кула – граница РС/Ф БиХ Враца 1, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника (Р-446), са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на ГП Изачић. На осталим граничним прелазима повремено долази до појачаног интензитета саобраћаја, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Због извођења радова на хрватској страни на граничном прелазу Нови Град-Двор, од данас (31. 7.) наредних шест мјесеци потпуно ће бити обустављен саобраћај путничких возила. Алтернативни гранични прелаз је Костајница-Хрватска Костајница.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује мало до умјерено облачно и сунчано вријеме, уз умјерен пораст облачности који ће током дана условити локалне пљускове и грмљавину.

Ујутро ће бити претежно ведро, само понегдје око ријека могућа је краткотрајна магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се сунчано и топло вријеме, а поподне и према вечери умјерен развој облачности који ће понегдје условити краткотрајне пљускове са грмљавином, углавном у централним и источним крајевима.

Касније поподе могућа је појава пљусова са грмљавином и на сјеверу уз ријеку Саву, док ће у Херцеговини и на западу Крајине остати сунчаније.

Дуваће слаб вјетар, сјеверозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од 17 до 23, на југу од 21 до 25, а дневна од 28 до 34, на југу од 32 до 36 степени Целзијусових.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име