Источно Сарајево: Прошле године у судским предметима заступане 133 странке

0
230

Канцеларија Центра за пружање бесплатне правне помоћи у Источном Сарајеву у прошлој години је преузела 133 странке да заступа у судским предметима, од укупно 1.167 захтјева.

Преосталом броју лица која су се обратила пружени су правни савјети у усменој и писаној форми, изјавила је Срни помоћник директора Центра за пружање бесплатне правне помоћи – канцеларија Источно Сарајево Јелена Цвијетић.

“За предмете које смо преузели, заступање подразумијева пружање комплетне правне заштите – од састава иницијалног акта, приступ рочишту, заступања пред судом, као и предузимање свих неопходних правних радњи у вези са предметом. Сва ова заступања су бесплатна за наше кориснике”, истакла је Цвијетићева.

Према њеним ријечима, упоређујући извјештај за 2017. са ранијим годинама, примјетна је тенденција раста, како броја лица која су се обратила Центру, тако и броја заступања у предметима пред судовима.

“Грађани се најчешће обраћају у вези са проблемима који настају у породично-брачним и имовинско-правним односима, у поступцима извршења, као и ванпарничним поступцима. Такође, обраћају се и због рјешавања проблема из области управно право”, појаснила је Цвијетићева.

Сви грађани имају право на бесплатну правну помоћ која се односи на пружање савјета.

“Право на бесплатну правну помоћ која се односи на заступање пред судом остварују лица која се налазе у стању социјалне потребе и нису у могућности да самостално сносе трошкове адвоката. Центар је успјешан у заступању странака, тако да је у 2017. години од примљених 177 судских одлука, усвојено 153”, нагласила је Цвијетићева.

Радно вријеме Центра је од 8:00 до 16:00 часова, а рад са странкама је сваког радног дана од 11:30 до 15:00 часова.

Канцеларија Центра за пружање бесплатне правне помоћи налази се у Улици Стефана Немање број 13, Источно Ново Сарајево, а више информација заинтересовани могу добити и путем телефона 057/310-450 и 310-451.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име