Источно Сарајево: Висока температура повећала број пацијената

0
1279

У Дому здравља Пале значајно је повећан број пацијената на чије здравствено стање утиче висока температура ваздуха, рекла је помоћник директора ове установе за здравствена питања Млађенка Драгаш.

Драгашева је рела да се пацијенти углавном жале на стенокардичне болове и главобоље, али да има и гастроинтестиналних проблема, односно ентороколитиса и повраћања.

Највише су угрожена дјеца, труднице и хронични болесници. Свима препоручујемо да током ових топлих дана не излазе напоље од 11.00 до 17.00 часова, да пију што више течности, конзумирају лагану храну без пуно меса и месних прерађевина, те да у исхрану укључе што више воћа и поврћа“, навела је Драгашева.

Пацијентима, али и осталим становницима она је поручила да у јутарњим часовима добро прозраче просторије и након тога све затворе и замраче како би се заштитили од високе температуре и велике свјетлости.

Драгашева је потврдила да је у Хитној медицинској служби евидентиран један ујед змије, додајући да се пацијент, који је упућен у Болницу Источно Сарајево, добро осјећа.

Она је навела да пацијентима који се обрате због уједа крпеља након његовог уклањања укључују четвородневну антибиотску терапију.

И Дом здравља Источно Сарајево збрињава повећан број пацијената који се обраћају због топлотних шокова и сунчанице.

Доктор Нада Поповац рекла је да се пацијентима, међу којима предњаче хронични болесници, препоручује редовно узимање терапије, те издају општа упутства која се односе на поступање током, за ово подручје, екстремно високе температуре.

Поповчева је додала да је и у овој здравственој установи евидентиран повећан број уједа крпеља, те да се без проблема пацијенти збрињавају.

Снабдјевени смо свим врстама лијекова и серума, тако да смо у свако доба спремни да пружимо помоћ свима којима је потребна“, изјавила је Поповчева.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име