Истрага о убиству сарајевских полицајаца: Тројица Срба приведени па брутално мучени

5
5481
Фото: srpskainfo.com

У оквиру истраге о убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, припадници МУП Кантона Сарајево су привели тројицу Срба, брутално их претукли и мучили. Милошу О., Стефану С. и Срђану С. су, у циљу “прикупљања доказа”, клијештима гњијечили тестисе, силовали их кишобранима, пуштали “езан за џеназу” (позив на молитву у исламу) и тјерали их да клањају!

То се наводи у кривичној пријави коју је њихов адвокат Бојан Веселиновић поднио Кантоналном тужилаштву у Сарајеву. Његови клијенти, како се наводи у пријави, на дан убиства полицајаца 26. октобра добровољно су се предали по позиву Агенције за истраге и заштиту (СИПА). Потом су спроведени у МУП КС гдје су их брутално мучили маскирани полицајци.

– Чим су уведени у просторије МУП КС ударани су песницама, ногама и палицама по глави, леђима, стомаку, што је резултирало ломовима, крварењем из уста и носа и небројеним подливима – наводи Веселиновић.

Потом су одведени у посебне собе гдје је “прикупљање доказа” настављено тако што су им скинуте панталоне и доњи веш, па су им непознате особе клијештима гњијечиле тестисе. Клијештима су им стискане уши и ударани су по глави.

– Натјерани су да се нагну и дрвеним палицама су ударани по задњици. Пријећено им је ликвидацијом и одсијецањем удова, ударани су пиштољима по глави, ножем су им зарезиване уши и убадани су нестерилисаним иглама. Бибер спреј им је прскан у очи и уста. Константно су били вријеђани на националној и вјерској основи. Присиљивани су да клањају и пуштан им је езан за џеназу – пише у пријави, додајући да су мучени и електрошокером све до јутра када су пуштени на слободу.

У медијима се појавила информација да је због полицијске тортуре предсједник Врховног суда Федерације БиХ Милорад Новковић донио наредбу којом је забранио Судској полицији ФБиХ да од МУП КС преузима ухапшене из истраге о убиству полицајаца без медицинске документације. Ипак, он је то демантовао.

– Никада нисам издао такву или сличну наредбу – тврди Новковић.

Оштећени су у својим изјавама навели да су их маскирани полицајци силовали врховима кишобрана, те да су им псовали четничку мајку. Док су их ударали по гениталијама говорили су им: “Нећете више имати дјеце, је***о ли вам мајку четничку!”.

5 коментара

  1. Da je ovo uobicajen tretman sa kriminalcima manje bi ih bilo.

    Ovako im je dozvoljeno da terorisu obican narod, tek kada dirnu nekog policajca nesto se pomjeri sa mrtve tacke.

  2. Žao mi je nastradalih policajaca. Ako je tačno da su osumljičeni imali ovakav prijem u MUP-u KS, onda mogu samo da konstatujem da sam o ovakvim naturalističkim scenama zlostavlljanja čitala u literaturi o turskom zulumu. Vraćamo li se 5 vijekova unazad?

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име