Италијани обезбиједили стипендије за 80 ђака из Рогатице

0
396

Представници италијанске хуманитарне организације “A.B.C. solidarieta e pace-ONLUS” уручили су стипендије за 80 ђака рогатичке Основне школе “Свети Сава”.

Ријеч је о ученицима из социјално угрожених породица, породица са четворо и више дјеце, дјеце са посебним потребама, дјеце без једног родитеља и дјеце самохраних мајки, којима ова организација више од 10 година обезбјеђује стипендију, која годишње износи 240 евра.

Представник те организације, чије је сједиште у Риму, Јованка Кнежевић, Србијанка која живи у Италији, сав свој живот посветила је хуманитарном раду, а овај пут посјетила је дјецу из Србије и Српске.

С обзиром на то да се међу дјецом којој у школовању помажу добри људи окупљени у овој организацији и око ње налази и знатан број дјеце из удружења вишечланих породица “Напредак” у Рогатици, предсједник тог удружења Синиша Перковић уприличио је малу свечаност на којој је хуманитарцима из Италије уручена захвалница.

– Захвални смо за несебичну подршку и помоћ при школовању дјеце из удружења – рекао је Перковић, истакавши да им ова подршка добро дође на почетку сваке школске године.

Представници “A.B.C. solidarieta e pace-ONLUS” посјетили су и Народну библиотеку “Војислав Лубарда”, при којој ради и Одјељење стране литературе, међу којом је 5.000 књига на италијанском језику.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име