Изложба слика и цртежа ауторке Данијеле Новаковић

0
150

Изложба слика и цртежа ауторке Данијеле Новаковић из Рогатице, под називом „Вијек од краја Великог рата”, биће отворена у понедјељак вече у галерији Музеја Старе Херцеговине у Фочи.

Изложба која се бави мотивима страдања током Првог свјетског рата, према ријечима ауторке заправо је свједочење о трагедији, смрти и тишини.

Сваки рат је, како би рекао пјесник, једно велико зло. А ово је прије отварање погледа ка Голготи, хватање сјени ка Васкрсу. Сјећање и на Франца Марка, Гијома Аполинера, Надежду Петровић, Егона Шилеа… Потези четкице кроз барут и крв јер је битан однос између језика умјетности и смрти, односа који ће заувијек остајати до краја непромишљен и одјекивати својом тајном”, казала је Новаковићева.

Млада ауторка однедавно је члан Удружења ликовних умјетника „Тон” из Фоче, а до сада је имала прилику своја дјела излагати у Требињу, Никшићу, Бања Луци, Источном Сарајеву и Рогатици

Звање академског сликара стекла је на Ликовној академији у Требињу, а тренутно похађа мастер студије из области кипарства. Њено стваралаштво одликује експресиван приступ, снажан колорит и јака геста, а публици у Фочи представиће се са 13 слика и цртежа.

Отварање изложбе заказано је у 19 часова.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име