Изложба слика у Музеју Старе Херцеговине у Фочи

0
238

У Музеју Старе Херцеговине у Фочи отворена је изложба слика Славка Тушевљака из Вишеграда, Данијеле Новаковић из Рогатице и Борка Мочевића из Источног Сарајева.

Слике су рађене у техникама уље на платну и лепенци, акрилика на платну и дасци и комбинованој техници, а изложба је организована у оквиру Јануарских свечаности општине Фоча.

Вишеградски сликар и директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак рекао је на синоћњем отварању изложбе да су његова дјела инспирисана класичном умјетношћу, али и градом из кога долази, као и ликовима и мотивима из романа Иве Андрића.

“Изложба је интересантна јер смо различити умјетници. Има ту апстракције, импресионизма и класичне умјетности”, нагласио је Тушевљак.

Млада умјетница Данијела Новаковић из Рогатице, која је недавно у Фочи имала изложбу слика на тему Великог рата, овај пут се представила занимљивим портретима.

“То су портрети који су рађени раније, али сам одлучила да их склоним из ормара и представим публици. Уједно, жељела сам да сагледам своју ондашњу енергију и сам поглед на портрет”, рекла је Новаковићева.

Сликар Борко Мочевић, који живи и ради у Источном Сарајеву, публици у Фочи представио се сликама рађеним акриликом на дасци у великом формату.

Изложба ће посјетиоцима Музеја бити доступна до краја јануара.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име