Јавни фонд за дјечију заштиту: У смјенама љетовање за 1.900 дјеце

0
724

У организацији Јавног фонда за дјечију заштиту на љетовање у Бечиће данас путује прва од 14 смјена у којима ће одмор на мору провести 1.900 дјеце из свих крајева Републике Српске, најављено је из Фонда.

Директор Дјечијег фонда Недељко Јовић рекао је да је ова смјена специфична по томе што је реализована у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и чине је дјеца предшколског узраста из припремног програма Министарства за полазак у основну школу.

У првој смјени учествоваће дјеца из вртића и предшколских група из Бијељине, Зворника, Гацка, Источног Новог Сарајева, Бањалуке, Невесиња, Градишке и из Дјечијег дома “Рада Врањешић”.

За ову годину, захваљујући разумијевању и подршци Владе Републике Српске, планирано је да се кроз просјек `Социјализација дјеце Републике Српске` обухвати нових 1.900 дјеце, у 14 смјена од 20. маја до 21. септембра“, рекао је Јовић.

Јавни фонд за дјечију заштиту реализује овај пројекат с циљем задовољавања развојних потреба дјеце, развијања осјећаја емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмације дјечијих потенцијала.

Кроз пројекат је у претходним годинама на јадранској обали љетовало готово 24.000 дјеце из осјетљивих категорија из свих општина и градова Републике Српске.

Категорије дјеце која континуирано учествују у пројекту су дјеца из социјално угрожених породица, корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име