Јелена Елез остварила уникатан резултат за фочански спорт

0
362

У Средњошколски центар у Фочи, са управо завршених Балканских школских игара у Новом Саду, на којем су учествовали ученици из девет земаља, бронзану медаљу донијела је каратискиња Карате клуба Нипон Јелена Елез, која је ово одличје освојила у категорији трећих и четвртих разреда, до 53 килограма.

Како напомиње Јелена, којој је ово један од најзначајнијих резултата у својој досадашњој каријери, конкуренција је била изузетно јака, и имала је много тешких мечева. У полуфиналном мечу, Јелена је имала шансу за улазак у финале, али истиче да је оштећена некоректним суђењем.

„У полуфиналном мечу сам оштећена. Имала сам предност од 2:1, двадесет секунди прије краја меча и имала сам водећи поен, који ми је обезбјеђивао побједу и у случају да противник изједначи. Противница је потом прошла ударцем ногом у тијело, и судије су јој судиле два поена. Међутим, то није био адекватан ударац, а и само су двојица судија повукли заставицу за њу. Послије тога имала је предност 3:2. У преосталих двадесет секунди покушала сам да је стигнем, јер ми је један поен био довољан за улазак у финале. Противница је у задњој секунди била у ћошку, ја сам прошла ударац у главу руком. Тада је један судија повукао заставицу за мене, али остали су судили њој излазак, тако да га нису подржали“, појаснила је Елезова.

Након некоректног резултата у полуфиналном мечу, бронза се морала освојити истиче Елезова: „Када сам сазнала да полуфинални меч једноставно није био фер, у мечу за треће мјесто све је дошло на наплату. Противницу из Србије савладала сам резултатом 4:0, и освојила бронзану медаљу за нашу школу, мој клуб али и град“, закључила је Јелена.

У карате клубу Нипон, гдје тренира Јелена Елез, сматрају да је ово уникатан  успјех фочанског спорта. Тренер Огњен Бодирога напомиње да се то није десило случајно јер је Јелена изузетно одговоран спортиста који свакодневно напорно тренира:

„Јеленин резултат је плод системског рада, јер је она већ десет година у каратеу. Прије свега похвалио бих њен успјех у школи, одличан је ђак са свим петицама и вјероватно ће бити ђак генерације. У спорту, захваљујући прије свега Војиславу Бодирогу, за којег слободно могу рећи да је један од три најбоља тренера на простору бивше Југославије, Јелена, али и многе генерације стекле су велико знање. Овај успјех је за мене уникатан, нисам чуо да је у Фочи неко тако нешто до сада освојио“, истакао је Бодирога, који је додао да Јелена и даље наставља са напорним тренинзима и припремама за Балканско првенство које се у децембру одржава у Херцег Новом.

Како додаје Бодирога, у овој години најбоље резултате у спорту постигле су стонотенисерка Снежана Марковић и каратискиња Јелена Елез. Бодирога сматра да ће њих двије бити кандидати за најбољег спортисту града, али је по њему битније то шту су обје, захваљујући упорном раду, изузетно напредовале и достигле балкански, а иду и према европском рангу такмичења.

„Реално сагледавајући све резултате, ове године најбољи спортисти у Фочи су Снежана Марковић и Јелена Елез. Наши суграђани морају да схвате да Фоча има двоје спортиста који су достигли балкански и иду према европском нивоу такмичења и то само због тога што највише тренирају. Јелена је читаво љето напорно тренирала, само је у клубу одрадила 60 тренинга а уз то и још два семинара. Ови успјеси нису случајни, и ово је до сада круна њене каријере, а најбоље ће тек да услиједи када пређе у сениорски ранг такмичења“, закључио је Бодирога.

Карате клуб Нипон захвалио се Средњошколском центру у Фочи који им је уступио фискултурну салу за тренирање, јер се тренинзи у сали Партизан не могу одржавати због реконтсрукције. Карате клуб Нипон захвалан је и на финансијској помоћи Средњошколском центру Фоча, који је заједно са пекаром Кроасан, финансијски помогао Јелен одлазак на Балканске школске игре.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име