Јоловић: Српска тробојка опет ће се вијорити на Равној Романији

0
652

Милан Јоловић Легенда – иницијатор постављања заставе Републике Српске на Равној Романији, коју су оборили за сада непознати хулигани, поручио је да ће заставу убрзо поново подићи припадници специјалних јединица и ветерани Војске Републике Српске.

“Српска тробојка поново ће се завијорити на Равној Романији, као симбол јединства српског народа. Увјерени смо да заставу више нико неће моћи оштетити, као овај пут, јер ако буде требало чуваћемо је непрестано”, рекао је Јоловић за Срну.

Он је навео да је застава Републике Српске на Равној Романији, постављена на највећи јарбол, оборена највјероватније иза поноћи између суботе и недјеље.

Јоловић је истакао да иницијатори постављања овог обиљежја за сада немају разлога да сумњају у било кога, али вјерују да су заставу оборили хулигани.

“Знамо да заставу није оборио вјетар, јер постоје трагови. Видљиви су одврнути шрафови на главном постољу и искривљен је дио највећег јарбола у Српској”, тврди Јоловић.

Он је рекао да су припадници Полицијске станице Соколац у јутарњим часовима извршили увиђај и да се очекује званично саопштење Полицијске управе Источно Срајево о овом немилом догађају.

Застава на Равној Романији подигнута је 19. маја 2017. године поводом братимљења припадника специјалних јединица, ветерана и демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

Они су том приликом позвали српски народ на јединство у очувању Српске и добили пуну подршку народа романијског краја, да се застава на највећем јарболу у Српској вијори уз магистрални пут Сарајево-Зворник на локалитету Равна Романија.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име