Још три дана до затварања зимске сезоне на Јахорини, резултати изнад очекивања

0
471

Зимска сезона на Јахорини затвара се 21. априла – трајала је 144 дана, два милиона вожњи вертикалним транспортом, проценат скијаша увећан за 225 одсто, а промет за 170 одсто.

Организација ЕЈОФ-а добила је највише оцјене Олимпијског комитета. А значајна улагања тек предстоје. Из ОЦ јасно су поручили да очекују подршку, прије свега, за рјешевање кључног проблема – пута ка планини.

До љета је најављен нови адреналински садржај – најдужи алпин костер у региону. Полазна станица је са вјештачког језера намијењеног за осњежавање до Пољица, у подножја планине. Градиће се гондола, трасом некадашњег ски лифта Партизан, да би се растеретио вертикални транспорт, али и као љетњи садржај, стаза за санкање, три стазе за ноћно скијање.

Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина каже да добри дани тек долазе.

– Ником не дугујемо, а 10 милиона на рачуну користићемо за будуће инвестиције – истиче Елек.

Директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић, каже да постигнути резултати обавезују и буду подстицај за још боље пословање.

Увјерени су да предности Јахорине има ријетко која планина и да будући развој зависи искључиво од домаћег промишљања и рада. Љетња сезона отвара се крајем јуна или почетком јула, а до тада ће, тврде у ОЦ нови љетњи садржаји бити спремни.

Уз подршку, прије свега, за рјешевање кључног проблема, пута ка планини, у ОЦ “Јахорина” указују и да је посљедњих мјесеци изостала сарадња са Министарством трговине и туризма. Свјесни да је ОЦ највећи туристички потенцијал Српске, увјерени су да ће и тренутни изостанак комуникације ускоро бити прошлост.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име