Јовичић: Усаглашен минимум процеса рада за вријеме штрајка

1
417

Штрајкачки одбор Болнице “Србија” у Источном Сарајеву усагласио је са руководством ове здравствене установе план и минимум процеса рада за вријеме штрајка, који је најављен за 4. децембар, уколико радницима не буду исплаћене плате за септембар и октобар са доприносима, као и доприноси за август.

Предсједник Синдиката доктора Сарајевско-романијске регије Татјана Јовичић рекла је Срни да се тај план ради на основу одлуке о минимуму процеса рада коју је донио Управни одбор Болнице.

“Договорили смо се о минимуму процеса рада који ће потписати предсједник Штрајкачког одбора и директор и то је важећи акти који служи у режиму болнице у штрајку”, појаснила је она и додала да сви запосленин за вријеме штрајка поштују тај режим.

Јовичићева каже да су за вријеме трајања штрајка за функционисање установе, у медицинском смислу, одговорни, поред директора, Штрајкачки одбор и Стручни колегијум који чине начелници одјељења.

“Ми се припремамо за штрајк 4. децембра, али се надамо да до њега неће доћи”, истакла је она и додала да је Штрајкачки одбор упутио званичан допис Влади Републике Српске у којем траже и моле да се оснивач укључи у ове преговоре како не би дошло до штрајка.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име